Bohez historie   Bohez - Totem
     

 BOHEZ VROEGER

 

Het moderne Bohez is een bedrijf met een lange traditie. Tot ongeveer 1935 was Remi Bohez een smid in het centrum van Waregem. Daarna startte Remi Bohez met hangarbouw, hoofdzakelijk voor de vlas- en landbouw.

 

In 1968 verhuisde de onderneming naar de huidige locatie in de Jan Borluutstraat in Waregem. Ondertussen werd het atelier stelselmatig uitgebreid tot zijn huidige grootte van 8000 m² én werd er voortdurend geïnvesteerd in mensen die de meest complexe gebouwen kunnen engineeren, uittekenen, fabriceren en monteren.  Zodoende werd Bohez sterk in complexe gebouwen én in grote projecten.

 

Sinds 2009 maakt Bohez deel uit van de group Vanloot waardoor nog grotere projecten tot de mogelijkheden behoren.

 

In 2012 kon de Group Vanloot een hal kopen van 4000 m² aan de overkant van de vestiging van Bohez.  Binnen de group Vanloot werd de vennootschap BO-beton opgericht die zich toelegt op het produceren van vlakke betonpanelen, voor industriële gebouwen, die de courante afwerkingsgraad overstijgen.

 

Begin 2013 behaalde Bohez als eerste industriebouwer de CE markering voor het lassen van staalconstructies volgens de EN1090.  Een bevestiging van de kwaliteit en betrouwbaarheid waarvoor Bohez steeds garant staat.

 

Bohez NU

 

Bohez is uitgegroeid tot een complete industriebouwer en bouwt tegenwoordig met staal, beton én hout.  Dat Bohez een eigen performant staalatelier heeft is uiteraard een sterke troef maar daardoor beperkt Bohez zich niet enkel tot staal.

 

Wel is het zo dat Bohez histoisch sterk is in staal en zodoende fungeert Bohez nog steeds als toeleverancier  voor algemene aannemers.  Zeker - sinds het behalen van de CE markering in januari 2013 - is Bohez een betrouwbare partner voor het fabriceren van allerlei gelaste constructies binnen een brede waaier van toepassingen.

 

Tegenwoordig is Bohez een sterke speler in de industriebouw waarbij een vlotte coördinatie en zin voor afwerking centraal staan.  Bij Bohez kan je terecht voor kleine leveringen van staal tot compleet afgewerkte industriële gebouwen waarbij de moeilijkheidsgraad geen enkele belemmering vormt.